fbpx

Vad är ungresurs.nu?

Ungresurs.nu  – Ett praktikår i Svenska kyrkan, är ett utbildningsår med praktik inom Svenska kyrkan. Det är en möjlighet för unga vuxna mellan 18 – 25 år att under tio månader göra en insats för medmänniskor inom Svenska kyrkan och därmed dela kyrkans tro och liv. Samtidigt är det en möjlighet för församlingar inom Svenska kyrkan att ta emot en ung person.

Ungresurs.nu – Ett praktikår inom Svenska kyrkan genomförs som en folkhögskolekurs med dessa som huvudmän; Svenska Kyrkans Unga i Göteborgs stift, Göteborgs stift och Helsjöns folkhögskola. Vi samarbetar med Luleå stift och Älvsby folkhögskola.

Idén kommer ursprungligen från Tyskland och sedan tanken kom till Sverige och Svenska kyrkan 1968 har drygt tre tusen ungdomar gjort en sådan insats inom Svenska kyrkan.

Varför delta i ungresurs.nu?

Runt om i landet finns unga personer som vill göra en insats för medmänniskor och för Svenska kyrkan, som vill uppleva en ny miljö och lära sig nya saker. Ungresurs.nu är en viktig möjlighet för rekrytering till yrken i Svenska kyrkan, unga personer får chansen att pröva på att finnas i ett kyrkligt arbetslag med alla dess uppgifter. Praktikåret är ett främjande av personer mellan 18 och 25 år.

Genom att vara praktikant är den unga personen en extra resurs i en församling samtidigt som den får dela med sig av sina synpunkter och idéer. Även församlingen får en extra resurs i verksamheten både rent konkret och i samtalet. Ungresurs.nu ger unga personer en unik möjlighet till informellt lärande, d.v.s. att lära sig praktik före teori, vilket är den största skillnaden mellan ungresurs.nu och vanlig praktik eller utbildning. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ungresurs.nu - ett praktikår i Svenska kyrkan  © Budskapet kommunikation